Prins Baviaon XVI zwaait de scepter over Baviaonenland

Afgelopen zondagmiddag was het zover, heel carnavalsminnend Bavel had zich verzameld bij de Tussenpauz voor de bekendmaking van de 16e Prins der Baviaonen.

Alvorens over te gaan naar deze ceremonie protocollair was er eerst voor iedereen de gelegenheid om scheidend Prins Peer, zijn adjudant Alex en de hofdames te bedanken voor hun diensten van de afgelopen drie carnavalsjaren.

Om 16.11 uur was dan toch het moment suprême aangebroken waarop Prins Peer ontdaan werd van zijn prinselijke versierselen en definitief uit zijn ambt werd ontheven om plaats te maken voor zijn opvolger. Deze kwam op spectaculaire wijze vanuit de kerk over een koord naar de Tussenpauz gefietst. Toen alle rook was opgetrokken werd het duidelijk dat Jos Kapitein als Prins Baviaon de 16e het carnaval in Baviaonenland voor zal gaan. Hij zal dat niet alleen gaan doen, samen met adjudant Twan Jansen alias Mattie Twannie, Tommus de nar en hofdames Lise & Larissa vormen ze het protocol wat voorop zal gaan in het Bavelse feest gedruis.

Nadat zij allen geïnstalleerd waren zette Prins Baviaon XVI de eerste polonaise onder zijn bewind in en was het nieuwe carnavalsjaar geopend. Komend weekend wordt dit vervolgd met op vrijdag het Baviaons Liedjesfestival en op zaterdag en zondag de Bonte Avonden vol dorpscabaret,  het weekend daarna staan daar nog drie voorstellingen van op het programma.